KUNSTNERNE

 

Maleren Jonny Andvik  (født 1966) er en av de fremste figurative malere fra sin generasjon i Skandinavia. Han er født i Porsgrunn, gikk på Skole for grafisk design ved Lille Ulefoss fra 1984-86 og på Exeter College of Art & Design (England) fire år senere. Han har også studert de gamle mesternes arbeider og, som ung mann, malt ved Nerdrumskolen.
 
Jonny Andvik hadde sin første separatutstilling i 1987 og har siden den gang hatt utstillinger og oppdrag i Europa og USA (London, Seattle, Stockholm, Göteborg, München og Oslo for å nevne noen få steder). Han har også blant annet deltatt i de årlige Kitsch biennalene ved Nerdrumskolen og Galleri Steen (Oslo). 4" -utstillingen ved Telemarkmuseet
(Skien), Porsgrundgalleriet (Andvik / -Nerdrum 2004) og på
Kitschkatakomben - Haugar Kunstmuseum (Tønsberg) i 2002.
 
Andvik er en anerkjent lærer og har undervist over 700 studenter ved sin malerskole i Telemark. Han holder kurs i landskap og figurmaling.
Hans arbeider er å finne i offentlige og private samlinger.

          

                                               Kunstnerens hjemmeside: www.andvik.com

Yvonne Jeanette Karlsen  (født 1966) er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun bor i hjembyen, der hun også har atelier.
 

Sin utdannelse har hun fra reklame og estetiske fag ved Glemmen videregående skole. Hun var elev av Eser Afacan i 3 år. Med sitt vare og sanselige uttrykk og en fascinasjon for menneskekroppen, er hun en av de moderne kunstnere som er gjenskapere og tradisjonsbærere av en klassisk uttrykksform. Kunsten hennes består i hovedsak av oljemalerier og litografier.


Yvonne Jeanette Karlsen har vært representert på en rekke utstillinger, bl.a i Tyrkia, Oslo, Drøbak, Moss, Ski, Tønsberg og i Stavern. Hun har også vært omtalt flere ganger i bladet «Kunst» og "Kunstsamleren". Yvonne har også en stor tilhengerskare i Tyrkia, som følge av en stor utstilling i regi av den tyrkiske stat. Ved en av hennes siste utstillinger i Oslo, Frie Kunstner galleri, skrev den svenske poeten Håkan Sandell:
 Ett intressant tillskott utifrån till Oslos klassiskt-figurativa miljö finner jag i Yvonne Jeanette Karlsens sensuella och anatomiskt sköna djupmåleri, med dess goda öga för hud och ljus, där kulördramatiken från 1500-talets manierister möter 1800-talets realistiskt akademiska målare vad gäller bildernas motivuppbyggnad. Helt samtida känns de avspända intima stämningarna och den skugglösa klarheten.


Separatutstillinger (utvalg):


2013: Galleri Athene, Drammen.
2012: «Modern Eye» på Munch Museet i Oslo, Rød Herregård i Halden,
Fredriksverft Festning, Steinbrakka i Stavern, Sjøbu på Vikane, Fredrikstad
sentrum og Litteraturfestivalen i Gamle Fredrikstad.
2011: SULTAN ABDULHEMAT HAN", Torbali, Izmir, Tyrkia og Fredrikstad sentrum

                                            Kunstnerens hjemmeside: www.artyvonne.no

Haugsrud IoPT 

og traumearbeid

Haugsrud IoPT og traumearbeid

Søster Borghilds veg 3

2312 Ottestad

Epost: post@traumearbeid.no

Tel: 41 54 82 49

Åpningstider:

Man - Fre 9 - 16

Tor            9 - 20        

KONTAKT

© 2018 Haugsrud IoPT og traumearbeid